Author Topic: Bugs In Chex Quest 3  (Read 39817 times)

Offline arch129

  • Drum Set Salesman
  • Fan Projects Coordinator
  • Chex Master
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 2
  • Posts: 3654
  • The Archzor!
Bugs In Chex Quest 3
« on: September 08, 2008, 11:08:44 PM »
Since Chucker requested it, its here! ;D

If anyone finds something post it here in this topic.

EDIT: The list was removed because it was out dated and most of the issues have been fixed.

EDIT: Remember, when you're taking screenshots, don't forget to type KIMHYERS (for chex3.exe) or IDMYPOS (for other engines) so the coordinates of where you are are shown on the screenshot! This really helps Chukker find stuff. -Manny Cav

EDIT: I'm posting the main list here in the first post so it can be easily found. -Manny Cav
  • The "mikekoenigs" and "scottholman" cheats are reversed.
  • The "sherrill" cheat doesn't seem to work.
  • Not a Chex Quest 3 bug per se, but the source at http://www.chucktropolis.com/downloads/chex3_zdoom.zip seems to have a few hiccups. The standard Windows Extractor stopped extracting as soon as it encountered an error, and WinRAR and 7-Zip showed the following errors with a more complete package:
    Quote from: WinRAR: Diagnostic messages
    !   C:\chex3_zdoom.zip: CRC failed in chex3_zdoom\chex3.ncb. The file is corrupt
    !   C:\chex3_zdoom.zip: CRC failed in chex3_zdoom\src\p_lights.cpp. The file is corrupt
    !   C:\chex3_zdoom.zip: CRC failed in chex3_zdoom\tools\fmodapi375win\documentation\FMOD.chm. The file is corrupt
  • Rather than replace the current set of IFOG spirtes, you added a new set, which means there are two IFOGA0s, IFOGB0s, etc.
  • E1M4: The switch at the end of the level seems to be hard to activate sometimes.
  • E1M5: If you compare the original chex.wad E1M5 to the current one, you'll notice that a LAZ Device is missing in the hidden slime area near the Flembrane. It currently contains four BWAs and a Super Chex Armor.
  • E2M1: The elevator near the beginning of the level that leads to the region with the red key exhibits unusual behavior. You can't use it from the bottom area, but you can goad a Flemoid into stepping onto it, which will lower it. However, this works only once. Once a Flemoid or the player has used the lift once, it can't be lowered again.
  • E2M3: The large building structure you made doesn't render well as long distances, such as when viewed near the exit in the maze. It tends to move around in 'bands.'
  • E2M5: At X: 102, Y: -2171, Z: 30, the door near the elevator with the bowl of fruit isn't marked in some fashion as a door on the side with the bowl of fruit.
  • E2M5: The two trap doors near the red key door can be opened manually by Flemoids. This most notably affected the first one, where, sometimes, the door will be open by the time the player gets to it, rendering the trap moot. The trap doors in the maze containing the red key also seem to exhibit this behavior.
  • E3M4: Two rendering anomalies can be found in the screenshot uploaded here. There's a strange strand of texture going up to the top of the screen, and the tree nearest to the left edge is also too close to the rock wall, causing it to be clipped. It needs to be a little farther out.
  • E3M5: Misaligned tracks (tracks that appear to have improper horizontal offsets) on doors can be found throughout the level.
  • Not a Chex Quest 3 bug per se, but the two Doom Builder configuration files you made have some slight inconsistencies. There's a hyphen in "Mini-Zorch Pack," which causes an error in the order. "Propulsor Zorch Pack" and "Propulsor Zorch Recharge" both have the "Propulsor" and "Zorch" out of order. "Zorchpack" is also spelled "Zorchpak" in Chex Quest nomenclature. "Bootspork" is actually called "Super Bootspork." "Slime Repellant" should be "Slime Repellent." "Slime-Proof Suit" should be "Slimeproof Suit." "Computer map" should be "Computer Area Map." "Slimey Urn" should be "Slimy Urn" (though it's worthy of note that "Super Slimey" is also misspelled). "Stalagtite" should be "Stalactite." I know that's a lot, but I have found myself using the Doom Builder 1 configuration file regularly, and some of those throw me off a bit and make things a bit more complicated.
« Last Edit: June 15, 2009, 12:00:25 PM by Manny Cav »

Chex Quest Fan Forums

Bugs In Chex Quest 3
« on: September 08, 2008, 11:08:44 PM »

Offline Atariangamer

  • Dormant User
  • Snot Lord
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 24
  • -Receive: 54
  • Posts: 11770
  • Keelah se'lai
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #1 on: September 08, 2008, 11:10:24 PM »
oh dang...><

well, I got some after I decided to play through...its a slight inacurate, and a bit technical, but oh well...

Code: [Select]
E1M1:
-Big Blue Room: IFoC floor contains thin cross in it
-Big Blue Room: cabinets are missing end textures
-Intersection off of Blue Room: Light flat is off

INTERMISSION:
Sounds are off from original version

E1M2:
-Refrigeration Storage: Lift caution signs awkward
-Refrigeration Storage: Secret teleporter switches backwards
-Left yellow teleporter: wrong flat
-DC Room: DC logo has thin cross in it

E1M3:
-first room: ceiling above lockers is wrong flat
-first room: light flat off
-water pool room: glass cabinet sidedef too long for linedef
-room oposite first blue door: left walls wrong textures
-room oposite first blue door: table textures misaligned
-room containing yellow key: door sidedef wrong

E1m4:
-large room with water pool and wall tanks: doors wrong texture
-large room with water pool and wall tanks: cabinet ends wrong texture

Take note! I am planning to compile a very Technical list when I get the chance in the form of "MAP ExMx:Linedef xxx/Sector xxx"
« Last Edit: September 09, 2008, 09:58:01 PM by Atariangamer »
Don't remember me as I was...I was an idiot.

Offline Chukker

  • Bipedicus w/ Armor
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 42
  • Posts: 111
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #2 on: September 10, 2008, 03:16:29 PM »
Thanks for doing this, fellas. I have knocked out many of the bugs, but the CYBRE1 sprite bug I am not able to reproduce. Could somebody post a screen of the error?

Offline The Green Avenger

  • Sudoku Black Belt
  • Ultimus
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 560
  • Legacy Loyalist
    • Chex Brigade!
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #3 on: September 10, 2008, 03:32:25 PM »
The bug is that there is no CYBRE1 sprite, at least in the version you gave us.
Visit Chex Brigade, home of Chaos on Flemoid Prime!

The art of winning an argument is not so much proving your own point as it is systematically dismantling your opponent's point, leaving yours as the logical alternative.

Offline Dvader0086

  • It's not stupid! It's advanced!
  • Quadrumpus
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 847
    • Planet Annihilation!
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #4 on: September 10, 2008, 05:11:21 PM »
still works for me no errors...


My game I am working on!
Prepare to be schooled!

Offline xbolt

  • The Man with the Beard
  • Administrator
  • Snot Lord
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 17
  • -Receive: 65
  • Posts: 12779
  • Honor the Fallen
    • The Page of Xbolt
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #5 on: September 10, 2008, 05:15:28 PM »
Also, in E3M2, linedef 808 has an upper texture (GREYWALL) on it's front side. I kinda don't think that belongs there... ;)

i used to be cool y'know

Offline arch129

  • Drum Set Salesman
  • Fan Projects Coordinator
  • Chex Master
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 2
  • Posts: 3654
  • The Archzor!
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #6 on: September 10, 2008, 06:54:20 PM »
Thanks for doing this, fellas. I have knocked out many of the bugs, but the CYBRE1 sprite bug I am not able to reproduce. Could somebody post a screen of the error?
When you open the chex3.wad in a wad editor the CYBRE1 sprite ends up looking like this...

Offline Chukker

  • Bipedicus w/ Armor
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 42
  • Posts: 111
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #7 on: September 10, 2008, 07:07:45 PM »
I looked at it again with SlumpEd this morning and it was correct. Do you also see this broken sprite image in-game when the creature attacks?

Offline Dvader0086

  • It's not stupid! It's advanced!
  • Quadrumpus
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 847
    • Planet Annihilation!
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #8 on: September 10, 2008, 07:09:56 PM »
i have the full image... should be good


My game I am working on!
Prepare to be schooled!

Offline arch129

  • Drum Set Salesman
  • Fan Projects Coordinator
  • Chex Master
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 2
  • Posts: 3654
  • The Archzor!
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #9 on: September 10, 2008, 07:12:53 PM »
I looked at it again with SlumpEd this morning and it was correct. Do you also see this broken sprite image in-game when the creature attacks?
Nope, in game its quite fine, but if you open it in the wad or move the file to another wad it looks like that bar thingy.
I'm using XWE to open the file.

Offline Dvader0086

  • It's not stupid! It's advanced!
  • Quadrumpus
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 847
    • Planet Annihilation!
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #10 on: September 10, 2008, 07:20:24 PM »
hmmm i have it in my wad just fine...


My game I am working on!
Prepare to be schooled!

Offline arch129

  • Drum Set Salesman
  • Fan Projects Coordinator
  • Chex Master
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 2
  • Posts: 3654
  • The Archzor!
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #11 on: September 10, 2008, 07:27:54 PM »
I think It might just be something with XWE.
Chucker can you please post the CYBRE1 sprite here, I might try something to get it work, but I need the orignal image.

Offline Dvader0086

  • It's not stupid! It's advanced!
  • Quadrumpus
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 847
    • Planet Annihilation!
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #12 on: September 10, 2008, 07:32:30 PM »
i'll gets it to ya



there

I used to get that too when i used xwe with beta... maybe you have beta?
« Last Edit: September 10, 2008, 07:46:06 PM by Dvader0086 »


My game I am working on!
Prepare to be schooled!

Offline arch129

  • Drum Set Salesman
  • Fan Projects Coordinator
  • Chex Master
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 2
  • Posts: 3654
  • The Archzor!
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #13 on: September 10, 2008, 07:45:42 PM »
No no, thats not the right frame.
I think thats CYBRA1, but I need CYBRE1.

Offline Dvader0086

  • It's not stupid! It's advanced!
  • Quadrumpus
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 847
    • Planet Annihilation!
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #14 on: September 10, 2008, 07:50:56 PM »
k hold


My game I am working on!
Prepare to be schooled!

 


Web Hosting by InMotion Hosting