Author Topic: Bugs In Chex Quest 3  (Read 67704 times)

Offline Atariangamer

  • Dormant User
  • Snot Lord
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 31
  • -Receive: 55
  • Posts: 11809
  • Keelah se'lai
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #120 on: May 03, 2009, 10:58:20 PM »
Yeah, in the original CQ, just before you get to the red key, the top of the pedastal has a map, and if you stand there it hurts you. And I always wondered why there was 2 maps on only 1 level...
Don't remember me as I was...I was an idiot.

Offline Manny Cav

  • Snot Lord
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 5548
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #121 on: May 03, 2009, 11:28:20 PM »
E1M3: There's a second Computer Area Map in the yellow key door path, but it's on a damaging sector similar to the one that used to be in E2M5 that appears to be an ordinary floor.

That's there in the original game, isn't it?
Yes, but part of this is fixing stuff from the original game, like the pits on E2M4 you couldn't escape from.
R.I.P. The Game
January 3rd, 1937-
January 7th, 2010

Offline Atariangamer

  • Dormant User
  • Snot Lord
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 31
  • -Receive: 55
  • Posts: 11809
  • Keelah se'lai
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #122 on: May 04, 2009, 08:44:08 AM »


Rendering error. I also cant get through the window, and there seems to be nothing else there...
Don't remember me as I was...I was an idiot.

Offline Manny Cav

  • Snot Lord
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 5548
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #123 on: May 04, 2009, 10:30:47 AM »
Good eye! I'll add that to the list.

E2M4: At around IDMYPOS X: -1262, Y: 554, Z: 128 there's a window that 'floats' around.
R.I.P. The Game
January 3rd, 1937-
January 7th, 2010

Offline pikmintaro

  • Commonus
  • *
  • Thank You
  • -Given: 8
  • -Receive: 0
  • Posts: 30
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #124 on: May 12, 2009, 07:40:45 PM »
In Chex Quest 3 on the second level there is a vent with an elevator in it but the elevator doesn't work... I looks like it is trying to work I mean it sort of jerks in place and makes the elevator noise but it wont move.

I don't know if it is supposed to do this but when I have tried stepping on it and running onto it and all sorts of things but it doesn't work I heard it was supposed to be one of the secret areas but it doesn't tell me "You revealed a secret!" or something like that so I think it must be at the top of the elevator.





Offline 75

  • [IFOC] Server Admin
  • Multiplayer Team Leader
  • Chex Master
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 32
  • -Receive: 30
  • Posts: 4251
    • IFOCSERV
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #125 on: May 13, 2009, 12:14:14 AM »
Ah yes, I noticed that elevator too. That's in E3M2

That one always gave me trouble, you have to run REALLY fast to get into the elevator before it rises and bonks your head, causing it to go back down again.

Maybe make it rise a bit slower?
"Give us those nice bright colors, give us the greens of summer, makes you think all the world's a sunny day."

You can find me on the CQFF discord: https://discord.gg/AgNhjem

Offline Manny Cav

  • Snot Lord
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 5548
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #126 on: May 13, 2009, 01:40:53 AM »
It might not be a glitch per se, but even if it isn't, it's sure annoying. I'm going to add it just in case.
R.I.P. The Game
January 3rd, 1937-
January 7th, 2010

Offline Replica

  • What do I have to do to get Arch-Vile to like me?
  • Snot Lord
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 20
  • -Receive: 19
  • Posts: 8425
    • Chex Quest Replica!
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #127 on: May 14, 2009, 11:28:32 AM »
It's because of the super cycloptis.
I know what you're thinking. No, I don't like peanut butter.

If I had to choose between the real world or the Chex Quest Fan forums; I'd choose the Chex Quest fan forums.

Offline Atariangamer

  • Dormant User
  • Snot Lord
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 31
  • -Receive: 55
  • Posts: 11809
  • Keelah se'lai
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #128 on: May 14, 2009, 04:04:04 PM »
I'm taking a bugrun through CQ3 1.2

IDMYPOS true and Print Screen on the ready. I've already seen a fewthings, so expect a bit. ;)
Don't remember me as I was...I was an idiot.

Offline The Slimeinator

  • Resurrected from the Interdeads
  • Chex Master
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 3294
  • I am the one who goes bump in the night.
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #129 on: May 14, 2009, 09:45:49 PM »
It's because of the super cycloptis.

No. It's because of something in the engine involving collision checks or some such nonsense.
Sometimes you've got to go where everybody knows your name.

James 1:5


Offline Replica

  • What do I have to do to get Arch-Vile to like me?
  • Snot Lord
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 20
  • -Receive: 19
  • Posts: 8425
    • Chex Quest Replica!
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #130 on: May 14, 2009, 09:52:44 PM »
...

In legacy, you would, if you got under something on an elevator, be pushed into a secret world. If you infact do this in ZDoom, it makes the elevator not move so this doesn't happen. ;)
I know what you're thinking. No, I don't like peanut butter.

If I had to choose between the real world or the Chex Quest Fan forums; I'd choose the Chex Quest fan forums.

Offline Manny Cav

  • Snot Lord
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 5548
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #131 on: May 14, 2009, 09:53:19 PM »
It's simple logic. The low ceiling cuts off right at the lift. As soon as the player steps on the lift, the lift begins to go up. The player has a very limited time to make it across the rising lift before the top of the player hits the low ceiling, causing an interruption in the lift, making it lower.

At least that's what it seems like. There may be an underlying bug, improperly tagged sector, etc. that may be causing this, but based on lift behavior, it looks like what I posted first is the case.
R.I.P. The Game
January 3rd, 1937-
January 7th, 2010

Offline pikmintaro

  • Commonus
  • *
  • Thank You
  • -Given: 8
  • -Receive: 0
  • Posts: 30
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #132 on: May 14, 2009, 10:38:54 PM »
I'm sorry if I'm wrong and just wasting space but I tried running onto it really fast and all sorts of stuff, but it didn't work!  :o

Offline The Slimeinator

  • Resurrected from the Interdeads
  • Chex Master
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 3294
  • I am the one who goes bump in the night.
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #133 on: May 14, 2009, 10:48:38 PM »
The lifts work in GZdoom just fine.
Sometimes you've got to go where everybody knows your name.

James 1:5


Offline Manny Cav

  • Snot Lord
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 5548
Re: Bugs In Chex Quest 3
« Reply #134 on: May 14, 2009, 11:28:32 PM »
The million dollar question, though, is if it works in chex3.exe (it does for me, but like I posted, I have to try a few times before getting success).
R.I.P. The Game
January 3rd, 1937-
January 7th, 2010

 


Web Hosting by InMotion Hosting